Hartige pastinaaktaart met aardappel, peer en vegan geitenkaas

Deze taart kan voor vele doeleinden gebruikt worden, zowel warm als koud. Als snelle hap ‘on the go’ pak je ze heel eenvoudig mee, maar het bevat ook alle aspecten van een volledige avondmaaltijd of lunch. Komt je familie op zondagnamiddag op bezoek, verras hen dan met dit origineel gerecht dat je ruim op voorhand kan maken.

Verbluf ook niet-veganisten met deze gewaagde combinatie en maak je klaar om een eindeloze reeks aan complimenten te ontvangen!

Voor de vegan variant vervingen wij de eieren door Orgran Egg Replacer en gebruiken wij vegan geitenkaas van  Simply Veggiefood.

veel bakplezier!

Ingrediënten

Image
Pastinaak - 400 gr in stukken - voor de taartbodem
Amandelmeel - 200 gr - voor de taartbodem
2 losgeklopte eieren OF 2 scheppen 'Orgran egg replacer'
1 el tijm
Aardappelen - 400 gr - gekookt
2 peren - geschild in stukken
250 gr (vegan) geitenkaas
3 el amandelschilfers

Bereiding

Image

Voor de taartbodem

doe de pastinaken in de keukenrobot en mix deze heel fijn. Voeg in een mengkom het amandelmeel en de tijm bij de gemixte pastinaken en kruid bij met peper en zout.  Voeg de eieren of eiervervanger toe aan het mengsel en kneed tot een glad deeg.

Bekleed een (plantaardig) beboterde bakvorm met het deeg en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Afwerking

Bestrijk een taartbodem met de helft van de kaas. Beleg de taart met stukjes peer, de aardappelen en de rest van de kaas. Besprenkel met olijfolie en zet nog 5 à 10 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.

Als finishing touch garneert u de taart met de amandelschilfers en eventueel een blaadje rucola

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.