Vegan bananenbrood met dadels, zonder tarwe!

Als je op zoek bent naar een heerlijk snel en voedzaam ontbijt of een lekker gezond tussendoortje, dan is dit bananenbrood iets voor jou. Wij gebruikten de bakmix van Arthur & Sisters, en maakten onze eigen vegan variant. De yoghurt werd vervangen door soya yoghurt en de eitjes door Orgran egg replacer.

De voorbereiding neemt 10 minuten in beslag en het brood moet 35 minuten in de oven.

De bakmix bestaat uit volkoren speltmeel, havervlokken, bananenpoeder, een snuifje ongeraffineerd zeezout en volkoren roggemeel. Als rijsmiddel werd wijnsteenbakpoeder en natriumbicarbonaat toegevoegd. Alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong.

Ingrediënten

Image
1 zakje Arthur & Sisters banana Bread mix + zakje ontpitte dadels
125 gr yoghurt (mag plantaardig alternatief zijn, bv soya of kokosyoghurt)
2 eitjes - in de vegan variant gebruikten wij 2 schepjes Orgran egg replacer
3 eetlepels milde olijfolie
4 rijpe bananen (ca 400 gr)

Bereiding

Image
Voorbereiding
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier
  • warm de oven voor op 180 gr C
  • snijd de bijgeleverde dadels in stukjes
Bereiding
  • Doe de yoghurt, eieren, olijfolie en bananen in een grote kom en mix glad met een staafmixer
  • voeg de Banana Bread mix toe en roer goed door met een vork
  • Voeg de dadels toe en roer ze door het deeg
  • giet het deeg in de cakevorm
Afwerking
  • Plaats de cakevorm in de oven en bak ca 35 min.
  • Haal de cakevorm uit de oven en laat ca 10 minuten in de vorm afkoelen
  • Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster
  • Bewaar de cake ca 5 dagen in de koelkast of vries ze in afzonderlijke porties in
Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.