SWEET POTATOE BROWNIE

Bereidingstijd
30 min

Kooktijd
30 min

Portie
8 stuks

Houdbaarheid
3 dagen in de koelkast of maximaal 3 maanden in de vriezer

#vegan #glutenvrij #powerfood

Benodigdheden
keukenmachine
grote kom
bakpapier
ovenschaal
(20 x 15 cm)

Ingrediënten

Image
2 ZOETE AARDAPPELEN (CA. 400G)
KOKOSOLIE
60 G HAZELNOTEN
40 G BOEKWEITMEEL
6 EL CACAOPOEDER
½ TL GEMBERPOEDER
1 TL VANILLEPOEDER, ONGEZOET
1 TL KANEELPOEDER
SNUFJE ZEEZOUT
160 G ONTPITTE DADELS
2 KOPJES WALNOTEN
3 EL AHORN- OF AGAVESIROOP

Bereiding

Image

VOOR DE BROWNIE

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Schil de zoete aardappel en snij deze door in de lengte.

Bestrijk de zoete aardappel met kokosolie en laat 20 minuten garen in de voorverwarmde oven
Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine en voeg het mengsel bij het meel, samen met het cacaopoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en vanillepoeder. Voeg ten slotte nog een snufje zeezout toe en roer door elkaar.

Maal de zoete aardappel fijn in de keukenmachine en voeg de ontpitte dadels toe. Blijf malen tot alles mooi fijn is.

Voeg dit mengsel samen met het meel en meng tot het een glad beslag wordt.

Hak de walnoten fijn en voeg de helft toe aan dit beslag
Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier.

30 min in oven op 180 graden C en 15 min afkoelen

VOOR DE TOPPING

Meng 1 eetlepel cacao, de ahorn- of agavesiroop met een snufje zeezout in een kom. Verdeel het glazuur over de brownie en strooi de rest van de gehakte walnoten er over.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.