Risotto met bospaddenstoelen

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 30 min
  • 4 personen

 

Ook zo’n fan van paddenstoelen? terecht! Ze zijn niet alleen enorm goed voor je gezondheid, ze hebben ook nog eens een lage ecologische voetafdruk en bovendien zijn ze supergezond en makkelijk te verwerken in allerlei gerechten. Lima foods creëerde voor jou onderstaand recept voor overheerlijke risotto met bospaddenstoelen. Smakelijk!

 

 

Ingrediënten

Image
1 l groentebouillon
1 tl gedroogde shiitake, in poedervorm
2 el olijfolie
2 sjalotten, in partjes
1 tl tijm
300 g RIJST (RISOTTO) HALFVOL
300 g gemengde bospaddenstoelen
1 dl SPELT CUISINE plantaardige room
Een snuifje ZEEZOUT FIJN ATLANTISCH
Een mespuntje peper
Garnituur: een handvol rucola
Garnituur: GOMASIO ORIGINAL

Bereiding

Image
  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg het shiitakepoeder toe. Zet apart.

  2. Verhit 1 el olijfolie op een matig vuur en fruit de sjalot met tijm totdat de sjalot glazig wordt. Voeg de rijst toe en roer goed zodat alle korrels met olie bedekt zijn. Voeg de bouillon pollepel voor pollepel toe. Wacht tussen elke pollepel met bouillon totdat het vocht opgenomen is. Kook de rijst gaar, maar er mag zeker nog wat beet in zitten. Dit duurt tussen de 30 en 40 minuten.

  3. Bak de champignons in de resterende olijfolie en zet deze apart. Voeg de plantaardige room toe aan de risotto en gebruik royaal peper. Laat nog 1 minuut verder garen onder voortdurend roeren. Voeg de rucola en de champignons toe en dien onmiddellijk op. Bestrooi met Gomasio.

  4. Tip:
    Bereid de risotto (punt 1 en 2) de dag ervoor, deze is nog smeuïger. Warm de risotto op en werk af (zie punt 3).

  5. Variant:
    Vervang de boschampignons door Parijse champignons of bruine paddenstoelen.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.