PLANT-BASED EN SUIKERVRIJE TRIFLE MET FRAMBOZENCOULIS EN CASHEWROOM

Portie: 4 personen | Benodigd materiaal: blender & keukenmachine met S-vormig mes

Ingrediënten

Image
CASHEWROOM
1 KOP CASHEWS (120G)
6 À 8 EETLEPELS WATER
2 EETLEPELS AHORNSIROOP (OF ANDERE ZOETSTOF NAAR KEUZE)
1 EETLEPEL CITROENSAP
2 GROTE MESPUNTJES VANILLEPOEDER
SNUFJE ZEEZOUT
AMANDEL-VIJGENCRUMBLE
½ KOP GEDROOGDE VIJGEN (OF DADELS), GROF GEHAKT (70 G)
4 EETLEPELS AMANDELEN
2 EETLEPELS GEDROOGDE KOKOSRASP
½ KOFFIELEPEL LIMOENSAP
½ KOFFIELEPEL LIMOENSCHIL, FIJNGEHAKT OF GERASPT
2 GROTE MESPUNTJES VANILLEPOEDER
ZEEZOUT, NAAR SMAAK
KOKOKSAMANDELCRUMBLE
5 EL AMANDELMEEL
5EL KOKOSRASP
1EL CITROENSAP
1EL AGAVESIROOP
TRIFLE
RODE VRUCHTEN
GRANOLA
VERSE KRUIDEN ZOALS MUNT, BASILICUM OF CITROENVERBENA

Bereiding

Image

CASHEWROOM
Doe de cashewnoten in de blender samen met het water, de ahornsiroop, het citroensap, het vanillepoeder en het zout. Mix tot een gladde cashewroom.

AMANDEL-VIJGENCRUMBLE
Doe de gedroogde vijgen, de amandelen en de gedroogde kokosrasp in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix ze tot een fijne crumble.

Voeg het limoensap, de limoenschil, het vanillepoeder en het zout toe. Mix kort tot alles goed gemengd is. Laat de keukenmachine niet te lang draaien, want dan wordt de crumble te plakkerig.

TRIFLE
Vul dessertglaasjes of kommetjes in verschillende laagjes: rode vruchten, frambozencoulis, cashewroom en amandel-vijgencrumble. Kokos-amandelcrumble.
Werk eventueel af met enkele blaadjes munt, basilicum of citroenverbena.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.