HEMPFU SCRAMBLE

Van hennepzaad wordt gezegd dat het het meest complete voedsel voor de mens zou zijn. Het wordt gepeld en rauw gegeten en heeft een nootachtige smaak. Alle essentiële aminozuren zijn er in aanwezig en de proteïnen zijn makkelijk te verteren. Bovendien bevat het vitamines B1,B3,B5,E en mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer, zink en fosfor.

Ingrediënten

Image
2 PAKJES HOBBIT HEMPFU (2 X 200G)
HOBBIT AUBERGINEDIP
200 G SPINAZIE
200 G CHAMPIGNONS
4 TL SOJASAUS
1 TL KOMIJN
1 TL GEROOKT PAPRIKAPOEDER
1 TL KURKUMA
4 MEERGRANENBROODJES (OPTIE: GLUTENVRIJE VARIANT)
1 AVOCADO
PEPER & ZEEZOUT
OLIJFOLIE

Bereiding

Image

Snijd de champignons in plakjes en was de spinazie. Meng de sojasaus, komijn, kurkuma en paprikapoeder met een paar eetlepels water. Bak de champignons in een grote antikleefpan in wat olijfolie op middelhoog vuur tot wanneer ze goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Kruiden met peper en zeezout.

Verbrokkel de hempfu met een vork of met je handen. Leg de groenten aan één kant van de pan en voeg de hempfu toe aan de andere kant. Overgiet met het kruidenmengsel en bak onder voortdurend roeren aan.


Proef, en kruid bij met peper, zout, sojasaus en de andere kruiden. 
Serveer de tofu scramble met een meergranenbroodje, een kwart avocado per persoon, de warme groenten en de auberginedip.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.