Heldere shiitake bouillon

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min
Bereidingstijd: 15 min

 

Mocht je nog inspiratie zoeken voor je feesttafel, zoek niet verder! Verbluf zowel je vegan als niet-vegan vrienden met deze heerlijke en o zo eenvoudige bouillon. Lekker, gezond en snel klaar zodat jij meer tijd hebt om met je gasten door te brengen, kan het nog beter?

we vonden onze inspiratie hiervoor bij Lima Foods

Ingrediënten

Image
2 preistengels
1 selderij
1 wortel
4 SHIITAKE
4 el SHOYU MILD
Een mespuntje geraspte gember
100 g tofu
2 el QUINOA
Een stukje WAKAME (ALARIA ESCULANTA) in reepjes gesneden

Bereiding

Image
  1. Laat de shiitakes zachtjes koken gedurende 15min. Was en snij ondertussen de prei, selder en wortels in julienne. Haal de shiitake uit het water (zonder het water weg te gieten) en vervang ze door de groenten.

  2. Voeg meteen de quinoa, shoyu, gember en de groentenbouillon toe. Laat doorkoken. Na het steeltje van de shiitake verwijderd te hebben, snijd je ze in dunne reepjes en doe je ze bij de bouillon.

  3. Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je de gesneden tofu toe met de wakaméblokjes.

  4. Laat nog enkele minuten sudderen. Dien op.

  5. Tip:
    garneer met wat verse groentescheuten.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.