Chili sin carne

De Hobbit is 100% biologisch en vindt een transparante en veilige voedselketen absoluut essentieel. Biologisch staat voor een natuurlijke aanpak, van de teelt van de grondstoffen tot de verpakte eindproducten bij de consument. Geen kunstmatige hulpmiddelen, geen genetische modificatie. Daarnaast staan ze ook resoluut voor een eerlijke handel die bijdraagt aan het welzijn van de telers.

De Hobbit wordt aanschouwd als pionier op het gebied van veganistische alternatieven en daar zijn ze trots op. Innovatieve methoden ontwikkelen om het welzijn van zowel de mens als de natuur te verhogen is de rode draad doorheen het merk.

Kwalitatieve, gezonde en bovenal lekkere alternatieven voorzien, dat is onze missie.

Ingrediënten

Image
1 pakje 'Hobbit' seitan gehakt (200 g)
200 g rijst
1 grote rode ui (200 g)
1⁄2 rode chili
200 g paprika
3 à 4 teentjes look geperst
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 tl mild paprikapoeder
snuifje cayennepeper
snuifje kaneel
3 tomaten
500 g tomatenblokjes
10 cl water of rode wijn
1 el tomatenconcentraat
1 blik adukibonen of rode bonen (400 g)
100 g maïs
50 g walnoten
100 ml vegan yoghurt
sap van een halve tot een hele limoen
een bosje koriander, olijfolie, peper en zeezout

Bereiding

Image

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui en de chili fijn en de paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een grote stoofpot. Bak de rode ui en de chili een paar minuten aan tot wanneer de ui glazig is. Voeg de geperste look, de paprika en alle kruiden toe en bak even mee aan.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg deze samen met het seitan gehakt en bak aan. Voeg de tomatenblokjes, het water of de rode wijn en het tomatenconcentraat toe.
Meng goed, voeg peper en zout toe en laat minstens een half uur pruttelen. Roer regelmatig om. Proef de chili en kruid bij.
Voeg aan het einde de gespoelde adukibonen, de maïs en de walnoten toe en warm even mee op. Meng de plantaardige yoghurt met limoensap, peper en zout naar smaak. Serveer met rijst, platbrood, verse koriander en de limoenyoghurt.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.