Broccoli pancakes

voor 8 pannekoekjes

Bereidingstijd: 40 min

#vegan
#glutenvrij
#lactosevrij

 

Of je ze nu serveert als lunch, avondeten, hartig ontbijt of sidedish, met deze groene vegan pannenkoekjes verbaas je vriend en vijand

Ingrediënten

Image
175 gr courgette
2 lente-uitjes, inclusief groen
1half bosje bieslook of andere verse kruiden naar keuze
200ml water
100gr kikkererwtenbloem
3/4 tl kruidenzout
1 /2 tl bakpoeder
snuif zwarte peper
als beleg: De Hobbit Broccoli broodbeleg, komkommerschijfjes, bieslook

Bereiding

Image

Blend de courgette, lente-ui, half bosje kruiden en het water tot je een egale en felgroene vloeistof krijgt.

Meng de droge ingrediënten samen in een kom. Voeg onder continu roeren de groene mix bij de droge ingredïenten. Klop luchtig met een garde. Verhit wat olie in een kleine pan met deksel, op middelmatig vuur.

Giet een pollepel beslag in de pan, tot wanneer je een kleine, dikke pannenkoek verkrijgt. Zet het deksel op de pan en bak de pannenkoek tot wanneer de onderkant goudbruin is en de bovenkant zo goed als gestold. Laat de pannenkoek zoveel mogelijk met rust, zodat het kikkererwtenmeel de tijd krijgt om te binden. Zet eventueel wel je vuur zachter, indien de onderkant te snel aanbakt.Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak ook de tweede zijde goudbruin.

De pannenkoek blijft mogelijks wat lopend vanbinnen. Dit deeg stolt wanneer de pannenkoek afkoelt.

Serveer de pannenkoeken lauwwarm, met een lepel Hobbit Broccoli broodbeleg, schijfjes komkommer en versnipperde bieslook.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.