Waarom Black Friday een lachertje is


20 november 2018

Vrijdag 23 november is het weer “Black Friday” en traditiegetrouw puilen onze mailboxen uit met aanbiedingen allerhande.

Maar wat is eigenlijk “Black Friday”?

Black Friday is (net als het onlangs afgelopen Singles Day) de zoveelste commerciële hoogmis die langs de grote plas is overgewaaid naar Europa.  Wikipedia omschrijft het als volgt:

Black Friday (Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

Het begrip won aan bekendheid in België in 2015. Grote internationale winkelketens zijn steeds op zoek naar middelen om grote hoeveelheden voorraad uit te verkopen en dagen als deze zijn dan een godsgeschenk.

Tegenstanders vinden het een zoveelste commercieel rookgordijn dat enkel bestemd is om onze westerse hebberigheid te voeden en produkten die men al geruime tijd niet verkocht krijgt tegen monsterkortingen aan te bieden.

Wij bij Regiform zijn voor noch tegen, iedereen mag van ons doen wat hij wil. Wij hebben echter geen mega voorraad om uit te putten, daarom pakken wij het anders aan!

Wij houden vanaf vrijdag 23 november 5 VRIJDAGEN na elkaar “Black Friday” kortingen.

Wil je weten wat dit inhoudt?

Ontdek het hier

Deel dit bericht!