Persoonlijk advies nodig?


19 juli 2018

Nieuw vanaf oktober – leefstijladvies op afspraak

Regiform staat in de wijde omgeving bekend als dé dieetwinkel. Wel, wij vinden wij het woord dieet eigenlijk maar een lelijk woord. Een woord dat met de loop der jaren een negatieve bijklank heeft gekregen.

 

‘Nee dank je, ik ben op dieet’

 

In onze winkel krijgen we vaak de vraag: wat is nu de beste manier om af te vallen?

Ons antwoord

 

als dat antwoord voor iedereen hetzelfde was dan bestond obesitas niet meer. Dan had iedereen een ideaal gewicht en bulkten we allemaal van de energie. Niemand was nog ziek, en zij die het toch werden konden rekenen op een ijzersterke gezondheidszorg.

De daling van het aantal ziekte- en invaliditeitsuitkeringen zou ongezien zijn en we zouden allemaal minder belastingen betalen. De bio-landbouw zou floreren en voor duizenden jobs zorgen.

 

U raadt het al, zo eenvoudig is het niet. We zijn als mensen allemaal unieke exemplaren en dat vertaalt zich in unieke antwoorden.

 

Karel is 56, meet 1,80m en weegt 110kg. Hoewel hij zijn calorieën elke dag braafjes telt lijkt zijn dieet op een processie van Echternach, 1 stap vooruit – daarna 2 achteruit. Zijn drang naar suiker laat hem niet los en het ‘af en toe zondigen’ vervalt al gauw in een gewoonte.

 

Karel is wat men noemt een “emo-eter” . Iemand die een oncontroleerbare drang heeft naar suiker.

Bovendien haalt hij uit zijn voeding te weinig selenium en magnesium wat zijn suikerverslaving in de hand werkt.

 

Julia is 35, meet 1,68m en weegt 70kg. Hoewel ze door haar omgeving niet bestempeld wordt als te dik heeft ze zelf het gevoel dat het vet rond haar buik en billen zich maar blijft opstapelen. Ze denkt dat ze vaker moet sporten, maar ze wordt al moe bij de gedachte alleen. Het overleven op rauwkost, droog beschuit en plat water heeft haar alleen maar honger en energieverlies opgeleverd en na het zoveelste mislukte dieet geeft ze het op – niks voor haar.

 

Wat Julia niet weet is dat de restrictieve diëten die ze al volgde haar weerstand verlaagden. Dat verklaart haar gebrek aan energie. Haar spijsvertering loopt niet zoals het moet en ze kan zich de laatste keer dat zich uitgerust voelde niet meer herinneren.

 

Het spreekt voor zich dat beide fictieve personen een ander advies nodig hebben. Bij Karel moet er gewerkt worden aan zijn suikerverslaving. Dat kan iets fysiek zijn, zoals de inname van magnesium en selenium maar ook iets mentaal.

Julia bevelen we dan weer aan om haar darmflora op orde te stellen, in combinatie met supplementen om haar tekorten weg te werken en haar energiepeil de hoogte in te krijgen.

Omdat ze niet de juiste voeding tot zich nam kan ze bijvoorbeeld een ernstig tekort hebben aan zink, en aan de vitamines D3 en B12. Een tekort aan vezelrijke voeding in haar voeding kan de oorzaak zijn van haar slechte spijsvertering.

Géén verbranding = géén gewichtsverlies, maar ook geen energie

 

Net zoals beide personen andere middelen nodig hebben om tot het gewenste resultaat te komen hebben zij ook nood aan verschillend advies.

 

In beide gevallen is een gezond en evenwichtig voedingspatroon echter van groot belang. Ik spreek opzettelijk over een ‘voedingspatroon‘ en geen dieet omdat we vanaf nu het woord ‘dieet’ gaan verbannen uit ons leven. Wij verkiezen een gezonde levensstijl waarin voeding en beweging centraal staan, maar geen opgave worden. Een levensstijl die je gemakkelijk kan volhouden, ook op een familiefeest.

 

Hoe gaan wij te werk

 • PAP

De reden waarom je klachten niet verdwijnen ligt vaak op een onverwachte plek. Wij helpen je deze plek te ontdekken en geven je tips om hier iets mee te doen. Door middel van vraagstelling en het opstellen van een persoonlijk profiel stellen we samen een PAP op – (Persoonlijk Actie Plan)

 

Tijdens je eerste consultatie van 1 uur bepalen we samen wat jouw lichaam nodig heeft en waar het in het verleden misschien misliep. We gaan samen op de pro-weegschaal staan en bekijken hoe het met je BMI gesteld is.

Je ontvangt een kopie van jouw PAP in je mailbox, en dan is het aan jou!

 • Opvolging

1 a 2 weken later volgt een eerste coachingsessie. Daarin bespreken we de haalbaarheid van jouw PAP en bepalen we of jouw leefstijlplan nog verfijning nodig heeft om een maximale slaagkans te hebben.

Ten laatste 1 maand na je eerste consultatie volgt een evaluatie van 30 minuten en gaan we verder in op de resultaten. Als er aanpassingen nodig zijn voeren we ze hier door.

Nog een maand later beoordelen we jouw progressie en bekijken we of een verdere opvolging nodig is.

 

Waarom eten wij

 

Bovenop de reden waarom je niet afvalt richten wij ons ook graag op enkele redenen waarom we eten wat we eten.

 

 • Je hebt honger en eten geeft energie. Als je niet eet ga je dood, toch?
 • Goesting komt voort uit een onvervuld verlangen, en eten geeft ons troost
 • Het kan zo verdomd lekker en gezellig zijn

 

Onze specialiste behaalde haar bachelordiploma in de voedings- en dieetkunde aan de Plantijn hogeschool en vervolledigde haar stage bij het woonzorgcentrum St Vincentius in Kalmthout, bij diëtiste Ria Van Loon en ook het dienstencentrum Ter Engelen in Maaseik, een verblijfplaats voor mensen met fysieke en mentale uitdagingen van alle soorten. Hier leerde zij in de praktijk koken en menu’s samenstellen voor mensen met allergieën en intoleranties van levensbedreigende aard. Het was in deze periode dat de relatie tussen voeding en gezondheid heel tastbaar werd.

 

Ze kan je niet alleen vertellen welke voedingsgroepen je moet vermijden bij welke klachten, ze leert je ook hoe je het lekker moet bereiden en stelt ze lekkere en gezonde snack-alternatieven voor om van bepaalde gewoontes af te raken. Je menu zal voortaan bestaan uit lekkere dingen die niet enkel troost en energie geven, maar vooral lekker en gezond zijn.

 

Door een plan dat gericht is de complete mens zal je merken dat gezond leven geen kwelling is. Het beste dieet is namelijk géén dieet, maar een levenswijze. Een leven met minder honger en meer smaak.

 

WIJ GEVEN ONDER ANDERE LEEFSTIJLADVIES BIJ:

 

 • Overgewicht
 • Huidproblemen (psoriasis, …)
 • Chronische darmklachten
 • Hormonale klachten
 • Concentratie en geheugen, AD(H)D – ook kinderen welkom
 • Chronische vermoeidheid
 • Spier-en gewrichtspijn
 • Allergie
 • Hoge bloeddruk
 • Suikerziekte

 

ONLINE RESERVATIETOOL BINNENKORT BESCHIKBAAR

Wil je IN AFWACHTING op de hoogte gehouden worden van onze dienst ‘leefstijladvies? Registreer je dan via deze link, of neem contact op via onderstaand formulier

Contact

 • U kan ons steeds bereiken op 03 321 48 98 of info@regiform.be om uw gegevens te bekijken, aan te passen of te laten wissen.

 

 

Deel dit bericht!