Alce Nero, het verhaal achter een eerlijke coöperatie


13 mei 2018

Alce Nero: een verhaal over verandering, verantwoordelijkheid en innovatie

Alce Nero is een merk van meer dan duizend boeren, imkers en organische verwerkers die sinds de jaren ’70, in Italië en in de wereld zijn geëngageerd in het produceren van goed voedsel en eerlijk voedsel gewonnen uit landbouw die de aarde respecteert.

Hun verhaal begint eind jaren ’70. Het is een meervoudig verhaal van een geweldig idee van kracht : dat van het biologische niet als een doel, maar een middel, als een manier om te delen in de verandering van de wereld. Dat van een landbouw en voedsel als een relatie .

Het is ook het verhaal van een belangrijke ontmoeting, die tussen Conapi (het nationale imkersconsortium , ontstaan in 1984 uit de voormalige Apista Cooperative Valle dell’Idice die in 1978 begon) en de Alce Nero Cooperative .

Beide coöperaties zijn gegroeid op ideeën en mensen, veel meer dan op financiële middelen. Twee herkomstgebieden, de Apennijnen van Emilia Romagna en Marche.

Bijen als een symbool van een regenererende natuur, biologische landbouw als reactie op de verstoring van het platteland en het voedsel dat eruit voortkwam. Eén visie : die van een sterke verantwoordelijkheid ten opzichte van de aarde, de aarde

Een goede, eerlijke voeding die het goed doet.

Het verhaal van Alce Nero is alle verhalen van de vele “reuzen” die nooit land verliezen van de woeste chemie van pesticiden en herbiciden, en altijd opnieuw beginnen.

Je kan het het assortiment van Alce Nero komen ontdekken in onze winkel, je zal versteld staan van de sublieme prijs/kwaiteit verhouding

 

Deel dit bericht!