Over Sofie


12 april 2018

In een vorige blog kon je al lezen over het verleden van de winkel waarin Christine een groot aandeel had met 46 jaren trouwe dienst, en je kon al lezen over waarom Sven en Nathalie besloten om Regiform over te nemen, maar we hadden je nog niet voorgesteld aan onze rots in de branding Sofie:

Naam:  Sofie Van Esbroeck
Geboren te: Bonheide – op 21 augustus 1989
Opgegroeid te: Kalmthout
Woonachtig te: Kapellen
Werkt bij: Regiform sinds 7 juli 2015
Diploma: Voedings- en dieetkunde – bachelor aan Plantijn Hogeschool
Hobby’s: doet aan yoga, kookt graag en zegt niet nee tegen een night out met haar partner en/of vriend(inn)en. Houdt van luide drum ’n bass muziek maar kent ook haar klassiekers. Fietst elke dag naar het werk en interesseert zich in alles wat met voeding te maken heeft.

 

Voor ze in 2015 aan haar carrière bij Regiform begon deed Sofie ervaring op in de retail bij kledingketen Bershka. Hoewel dit niet in de lijn van haar studies lag deed ze hier ervaring op aan de kassa en werkte zich al gauw op tot kassaverantwoordelijke.

Tijdens haar studies deed ze stage bij het woonzorgcentrum St Vincentius in Kalmthout, bij diëtiste Ria Van Loon en ook het dienstencentrum Ter Engelen in Maaseik, een verblijfplaats voor mensen met fysieke en mentale uitdagingen van alle soorten. Hier leerde zij in de praktijk koken en menu’s samenstellen voor mensen met allergieën en intoleranties van levensbedreigende aard. Het was in deze periode dat de link tussen voeding en gezondheid heel zichtbaar en duidelijk werd.

Deze ervaring maakte dat ze de dit gedeelte van haar studies miste in haar job, en toen kwam Regiform op haar pad. De ideale plaats waar ze haar studies, haar verkoopervaring en haar interesse in onderwijs kan omzetten in de praktijk en heel doelgericht klanten kan adviseren over hun voeding. Niet enkel over welke voedingsgroepen positieve gevolgen hebben en dewelke negatieve, maar ook over hoe je het lekker moet bereiden.
In de loop der jaren heeft ze daarbij nog veel kennis opgedaan over de andere producten in ons gamma door trainingen te volgen en zich tegoed te doen aan zelfstudie. Ze heeft geleerd van over de grenzen van de verschillende geneeskundes heen te kijken en stelt zich open voor andere geneeswijzen dan de klassieke en gelooft dat een gezonde geest een gezond lichaam nodig heeft en andersom.

Wij zijn als startende ondernemers vooral zeer dankbaar dat Sofie na de overname steeds een positieve vibe is blijven uitstralen, al kwamen er al eens moeilijkheden en onverwachte zaken op het pad (zo gaat dat nu eenmaal bij een onderneming 🙂 )

Als er een idee op tafel komt en ze vindt het niet geslaagd, dan zegt ze dat eerlijk en denkt mee aan een manier om er een beter idee van te maken, en dat is exact wat er nodig is om een succes te bouwen. Aan ja-knikkers heeft niemand iets, en wij zeker niet op dit moment in ons leven en onze carrière.
Haar ervaringen en ingesteldheid maken dat ze een goede en geduldige leermeester is waarvan ondergetekende op korte tijd al ontelbaar veel zaken heeft opgestoken.

Bovenal is zij een hele vlotte, open, eerlijke en spontane kracht die elke persoon- klant of geen klant – met evenveel respect benadert, wees dus niet bang om haar aan te spreken.

 

 

Lieve groe(n)tjes
Team Regiform – Gezond Leven

 

 

Deel dit bericht!