DEPURASEVE – het verse en biologische berkensap uit de Ardense bossen


7 april 2018

April is detox-maand en wie detox zegt, zegt berkensap. Wij gingen in op de uitnodiging van Herbalgem om het productieproces van Depuraseve te leren kennen en kwamen het volgende te weten:

Het berkensap heeft de reputatie de eliminatie van toxines te bevorderen. Rijk aan mineralen dankzij zijn doorgang door de boom is het een echt biologisch water. De combinatie met berken- en zwartebessenknoppenextracten versterkt de drainerende en zuiverende werking. Idealiter is het aanbevolen het organisme te draineren bij elke seizoenswissel.

Ons lichaam is een echt juweel, zoals een complex fijn afgesteld uurwerk dat het ons mogelijk maakt te leven op deze planeet tussen alle andere levende organismes. Opdat alles goed zou werken en het metabolisme optimaal zou functioneren is het lichaam uitgerust met reguleringssystemen die voortdurend zorgen voor evenwicht.

Onze 5 uitscheidingsorganen (lever, nieren, darmen, longen en huid) zijn verantwoordelijk voor de eliminatie van toxinen die ons lichaam niet nodig heeft en voor het metabolisme van de voeding die we innemen voor een optimale verwerking die nodig is voor een goede gezondheid.

Maar…. wie leeft er zonder stress? Wie eet altijd gezonde en biologische voeding, zonder pesticiden en rijk aan mineralen en vitaminen? Wie ademt altijd gezonde onvervuilde lucht in en wie drinkt er altijd zuiver water? Juist ja, niemand

Dit alles zorgt ervoor dat ons lichaam meer moet verwerken dan waarvoor het geprogrammeerd werd. Bijgevolg kunnen onze uitscheidingsorganen overbelast geraken en zelfs uitgeput. Als gevolg stapelen afvalstoffen zich op en kunnen ze irritatie, ontstekingen en ontregeling van de organen en hun werking veroorzaken, alsook vermoeidheid en chronische ziekten. 

Zuiverende kuren op basis van planten bij het begin van de lente en de winter zetten als het ware de teller van het lichaam weer op nul en zorgen ervoor dat onze uitscheidingsorganen weer optimaal kunnen werken om ons gezond te houden.

Het verse en biologische berkensap van Herbalgem wordt gestabiliseerd met alcohol om fermentatie tegen te gaan en aldus de eigenschappen van dit levende water te behouden. De bijzonderheid van Herbalgem Depuraseve is dat het berkensap verrijkt wordt met de knoppen van berk en zwarte bes om de anti-verzuring, anti-oxiderende, ontstekingsremmende, zuiverende en diuretische werking ervan te versterken.

De berk is bekend voor zijn leverzuiverende eigenschappen. De berk gaat verzuring en ontsteking in het lichaam tegen.

Zwarte bes is een echte draineur die het lichaam in zijn geheel ondersteunt en het versterkende en ontstekingsremmende effect zal uitvergroten.

Lees je graag ons reisverslag van het bedrijfsbezoek? lees dan hier verder

 

Deel dit bericht!