Pad en Stoel – voor dit soort projecten doen we het!


6 april 2018

Sinds Sven en Nathalie de zaak in september overnamen is er al heel wat veranderd. Hun doel is dan ook duidelijk: nog meer inzetten op lokaal, biologisch en gezond. “We willen vooral meer met lokale boeren werken”, knikt Sven. “Onze klanten weten graag waar hun voedsel vandaan komt en wat de ecologische gevolgen van hun aankoop zijn.”

Natuurwinkel Regiform kreeg het voorbije jaar een flinke update. De zwammen van Pad en Stoel passen perfect in het nieuwe plaatje. Het bewijs is er: de bak met zwammen is bijna leeg.

Via via hoorde Sven over Pad en Stoel, het project van Joachim Sohie, bio-landbouwer in spé. “Aangezien hier veel vegetariërs en veganisten over de vloer komen en paddenstoelen prima vleesvervangers zijn, nam ik contact op en ging de bal aan het rollen. Nadat we onze eerste kilootjes hadden besteld, waren we verkocht.”

Ook het persoonlijke aspect speelt een belangrijke rol. “Joachim brengt zelf zijn producten rond, komt eens binnen voor een babbeltje en vertelt zijn verhaal aan onze klanten. Voor een buurtwinkel is zoiets heel belangrijk. Je kan dat niet vergelijken met een leverancier die hier met zijn vrachtwagen aankomt, alles uitlaadt en vertrekt.”

De klanten kennen dan ook stilaan hun weg naar de bak paddenstoelen. En de reacties achteraf zijn altijd positief. “De oesterzwammen zijn lekker vol van smaak en hebben niet de rubberachtige textuur van sommige andere paddenstoelen. Mijn vrouw lust eigenlijk geen paddenstoelen, maar met die van Pad en Stoel eet ze mooi haar bord leeg. (lacht)

Als het van Regiform afhangt, mag de samenwerking nog lang doorgaan. “Binnenkort kan je hier plantaardige afhaalmaaltijden van GRASpopular verkrijgen, klaargemaakt met onze verse groenten en dus ook de paddenstoelen van Pad en Stoel. En we willen zo snel mogelijk een proefsessie houden. Gewoon een kookplaat opzetten en de zwammen ter plekke klaarmaken, zodat al onze klanten ze kunnen proeven. (enthousiast) Voor dit soort projecten doen we het!”

 

 

Deel dit bericht!