Medisch hulpmiddel bij spier- en gewrichtspijnen


13 maart 2018

Gerard Hansen, de man die zijn eigen gewrichtspijn verhielp

Uit pure noodzaak begon deze Deense geneeskundige met achtergrond in de biochemie met de ontwikkeling van een zalf om zijn eigen acute gewrichtspijnen te behandelen. in 1990 scheurde hij 2 tussenwervelschijven waardoor hij ernstige rugklachten kreeg. Geen enkele pijnstiller of crème op de markt was effectief, noch vond hij een arts die hem kon helpen. 

 

Perozin crème – verkoeling brengt verlichting

Perozin werkt volgens het principe van de cryotherapie (koudebehandeling). Door het verdampen van de alcohol wordt de pijnlijke plek verkoeld en verzacht. De crème helpt snel, effectief en lang en is te gebruiken bij onder andere acute pijn in gewrichten en spierweefsel; vermoeide en gevoelige spieren; en bij ochtendstijfheid.

Door het koelen van de pijnlijke plek vermindert de bloedtoevoer. Zuur en ontstekingen krijgen zo minder de kans om de pijn te verergeren.

Pepermunt, rozemarijn en gember

Perozin bevat kruiden die zorgen voor de verdere verzorging van spieren en gewrichten.

  • PE – pepermunt
  • RO – rozemarijn
  • ZIN – zingiber (gember)

Daarnaast is Arnica montana (valkruid) toegevoegd, wat traditioneel al gebruikt werd ter verzorging van gevoelige spieren en gewrichten.  Door een speciaal extractie-en verwerkingsproces versterken de kruiden elkaar. De crème is aangenaam en mild en kan al bij kinderen vanaf 3 jaar gebruikt worden.

Ideaal voor sporters

Na een zware inspanning is de kans groot dat je stijve spieren krijgt. De spieren zijn hard, pijnlijk, krachteloos en gevoelig aan druk. Perozin is ideaal voor sporters om de spieren te koelen na inspanning. Tijdens grote sport- en tourevenementen wordt de crème gebruikt door (professionele) sporters om de spieren te koelen en de pijn te verlichten, direct na de inspanning.

Deel dit bericht!