Regiform door de jaren heen


15 februari 2018

Ondanks wat andere natuurwinkels en/of dieetwinkels ook mogen beweren, Regiform was de eerste in groot Antwerpen die een speciaalzaak begon in natuurlijke en biologische voeding en dieetproducten.

Het begon allemaal op 7 mei 1971. Apotheker Smeets – nog steeds onze buren – kreeg zo veel vragen van mensen die op een gezondere manier door het leven wilden gaan en op een gezondere manier wilden afslanken dat hij besloot om het aanpalende pand over te nemen en om te dopen tot natuur-en dieetwinkel.

Lieve & Christine

Zijn dochter – Lieve – diëtiste van opleiding,  werd verantwoordelijk voor deze winkel en al gauw werd duidelijk dat het alleen niet bol te werken was.  Het duurde tot 1 februari 1972 tot Christine haar handtekening zette onder haar contract bij Regiform, nadat zij eerst een jaar in kruidenierszaak ’t Sas op de Herentalsebaan heeft gewerkt – tegenwoordig vindt men daar een Kruidvat filiaal.

Hoewel ze een opleiding ‘snit en naad’ had gevolgd was ze gebeten door het virus van de natuurproducten en in de loop van de jaren die erop volgden heeft ze zich op elke mogelijke manier bijgeschoold om uit te groeien tot een wandelend vat vol kennis.

In de loop van de voorbije decennia heeft de winkel vele transformaties gekend. Wat eerst opslagruimte was werd daarna winkel en weer omgekeerd. Hoe langer de winkel bestond, hoe uitgebreider het assortiment. Tegenwoordig biedt de winkel ook verswaren, biologisch brood (op bestelling) en verzorgingsproducten aan en werd het oude winkelgedeelte deels gerenoveerd.

Katrien

In 2005 sloot Katrien aan bij het team. Zij is de nicht van Lieve en genoot een opleiding aan de Levensschool. Toen Lieve in 2006 ook koos voor het pensioen werd zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij Regiform en dat heeft ze in de 11 jaren die daarop volgden met verve gedaan. Toen Katrien koos voor het ruime sop is de zaak overgedragen aan ondergetekende, daarover kan u hier meer lezen.

Sofie

twee jaar geleden kwam Sofie aan boord. Sofie heeft een bachelor diploma als diëtiste en dankzij haar leergierigheid en extra opleidingen is zij een ware experte geworden die je met een glimlach door ons gamma loodst.

Kies voor traditie

Wil jij ook op een gezondere manier door het leven gaan en kiezen voor preventie door levensstijl in plaats van symptoombestrijding door medicatie?

laat u bijstaan door ons vakkundig advies en contacteer ons via onze contact pagina

 

Deel dit bericht!