Geef bacteriën geen kans in uw keuken!


7 februari 2018

3.100.000

dat is het aantal bacteriën dat zich tussen de groeven en verlijmde gedeelten op uw snijplank kan bevinden.

Vaak wordt de snijplank eerst gebruikt om het vlees in blokjes te snijden. Vervolgens spoelt u deze af of gaat u er over met een natte doek (waar eveneens bacteriën in kunnen nestelen).

Oplossing: Onnodig te zeggen dat een snijplank, zeker na het snijden van rauw vlees, heel erg goed schoongemaakt moet worden met zeep en warm water. Maar die kerven blijven natuurlijk. Zowel houten planken als de meeste kunststof planken zijn niet bestand tegen je keukenmessen. Het is een keuze: Of een harder materiaal gebruiken als snijplank waardoor geen kerven meer ontstaan, maar wel je messen bot maken, of het huidige materiaal waardoor de messen scherp blijven.

Het Qi-Board van Aman Prana biedt hiervoor de oplossing. Deze worden vervaardigd uit 100% kamferlaurier, niet uit geperste planken van beuk of bamboe waar lijm en andere chemische stoffen in gebruikt worden die migreren in het hout en dus ook in de voeding.

Geen stompe messen meer
Kamferlaurier is de ideale snijondergrond voor hoogwaardige keukenmessen. Zacht genoeg zodat het lemmet niet stomp wordt en hard genoeg om het diep indringen van het mes tegen te gaan, waardoor een voortijdig verslijten van de plank voorkomen wordt.

Onderhoud en levensduur
Bij intensief huishoudelijk gebruik gaat de Qi-board meer dan 10 jaar mee. Het onderhoud is zeer eenvoudig: afspoelen met warm water, zonder afwasmiddel. 1 tot 4x per jaar inwrijven met een mengeling van Amanprana Extra Vierge Cocosolie vermengd met enkele druppeltjes kamferolie. Of gebruik gewoon de Qi-board antiseptische olie van Amanprana. Deze olie onderhoudt het hout, bewaart het mooie uitzicht en versterkt de antimicrobiële werking.

Voorzorgsmaatregelen
Dit Qi-board mag niet in de afwasmachine, noch in de microgolfoven. De plank mag niet voor een lange tijd in water liggen of verhit worden.

Uniek handwerk
Elk snijplank/Qi-board wordt individueel en met de hand gemaakt in een kleine werkplaats. Elke plank is uniek door zijn individuele structuur en vorm. Op deze manier komt de mooie tekening van het hout heel goed tot zijn recht.

Prijzen

Toegegeven, een QI-Board is niet goedkoop, maar wat u ervoor terugkrijgt is een hoogwaardige en unieke plank met een minimum aan bacteriën en dus minder kans op besmettingen allerhande.

Bij ons zijn de Qi-Boards verkrijgbaar aan volgende prijzen:

18 x 28 cm:   79 €

16 x 25 cm: 69 €

20 x 25 cm:   99 €

29 x 43 cm: 119 €

28 x 47 cm:   109 €

37 x 46 cm:   129 €

Qi-Board antiseptische olie: 11,95 €

 

happy cooking!

 

 

Deel dit bericht!