Mijn chocolade is RAW, wat betekent dat eigenlijk?


10 januari 2018

U zal het vast al wel eens ergens gezien hebben aan de toonbank van je lievelingswinkel, “100% pure raw chocolate”

Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen?

Wel, kort uitgelegd, chocolade ontstaat door een proces van vermaling en verbranding van de cacao. Bij de meeste chocolade gebeurt dit aan hoge temperaturen. Dit versnelt het productieproces en zorgt er dus voor dat er meer reepjes chocolade gemaakt en verkocht worden.

Helaas doet het ook iets aan de kwaliteit. Cacao bevat van nature veel mineralen en anti-oxidanten die verloren gaan aan deze hoge temperaturen.

Koud gemalen cacao bevat tot 2 keer meer antioxidanten dan gewone, hoog verhitte cacao, 4 keer meer dan rode wijn en 6 keer meer dan groene thee. Het woord RAW staat dan ook voor de voedingswijze waarop het gegeten wordt, vers, plantaardig en onverhit.

Wanneer is een reep chocolade dan RAW? Heel kort, als de cacao in het proces niet boven de 42 graden verhit is geweest.

Het voordeel van raw chocolate is dat het nog vol mineralen, vitaminen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine zit; allemaal stoffen die zorgen voor een goed gevoel en een lang leven.

Happy chocolate!

Deel dit bericht!